Som om det alltid har vært sånn!

I dag er det 5 uker siden lillesøster ble født, og jeg skjønner nesten ikke hvor tiden blir av! Hun har blitt så stor på denne tiden, og jeg hadde helt glemt hvor fort de forandrer seg! Jeg må si at jeg har vært veldig spent på hvordan det skulle bli å gå fra tre til fire. Hvordan kom storesøster til å reagere på det å få en lillesøster? Og ikke minst hvordan vi skulle komme inn i gode rutiner med en baby i hus? Man har jo sine rutiner i hverdagen, og det er klart ting blir annerledes med en ny sjef! Men jeg er overrasket over hvor fint det har gått!

Hverdagen nå er som om vi alltid skulle ha vært fire stykker, det er utrolig hvor fort ting blir naturlig omtrent med en gang! Storesøster er helt fantastisk med lillesøster, og det rører hjertet mitt å se dem sammen. Selvfølgelig kan vi merke litt sjalusi når babyen har krevd sitt i time etter time, men vi forsøker å dele oss så godt det lar seg gjøre, og gi storesøster mye oppmerksomhet alene også. Hun er jo bare 2 år, og selv om hun klarer veldig mye selv, må jeg minne meg selv på at hun faktisk er liten og trenger mye hun også. Så nå i ferien har vi vekslet på å gjøre ting som en familie, og dele oss opp litt.

I skrivende stund har storesøster og pappa reist til farfar for å få litt alenetid, og der tror jeg de kommer til å storkose seg! Dette er første gangen etter at lillesøster ble født, at storesøster får besteforeldrenes oppmerksomhet kun rettet mot seg, og første gang hun får en liten pause fra lillesøster mer enn noen timer. Selv om jeg tenker veldig over at hun ikke skal føle noe ansvar for lillesøster, merker vi at hun er raskt på pletten hvis lillesøster lager en lyd.Storesøster har tatt på seg oppgaven som "smokkevakt", og kommer løpende med bamsen "Titti" så fort lillesøster gråter. Det er kanskje ikke så rart at det blir sånn, for når babyen gråter går jo enten mannen eller jeg for å se etter, og storesøster tar etter oss. Akkurat derfor mener jeg det er viktig at storesøster får litt pause. Så lillesøster og jeg er igjen hjemme, mens de to andre har reist for å nyte de siste feriedagene hos farfar. 

#mamma #mammablogg  #barn #baby #familie

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hverdagslykker

Hverdagslykker

24, Skedsmo

Hei! Jeg heter Kaja, er 24 år og kommer fra Skedsmo. Livet mitt handler om å skape en balanse mellom det å være i full jobb som miljøterapeut og barnevernspedagog, samboer/forlovet og mamma! Storesøster ble født i august 2015, og i juli 2017 kom lillesøster <3 Instagram: @hverdagslykker.blogg.no Lik meg på facebook: hverdagslykker.blogg.no

Kategorier

Arkiv

hits