La husarbeid være husarbeid!

Er det noe jeg skal innrømme, så er det at jeg muligens har litt støv på hjernen. Jeg trives definitivt best når oppvaskmaskinen er tømt, klærne på tørkestativet er brettet og lagt vekk, og huset ser sånn noen lunde ut. Det trenger ikke å skinne fra gulv til tak, men det bør helst ikke være så mange dagene siden det ble tatt et sjau. I går var en dag der vi var på farten hit og dit, og kom hjem sånn rundt middagstid. Derfor stod det fremdeles tørkestativ med tørre klær midt på stuegulvet som trengte oppmerksomhet, middag som skulle ordnes, og et par andre småting som måtte gjøres. Minstesnuppa sov, storesøster lekte fint med seg selv på rommet, og jeg så mitt snitt til å hive meg over de småtingene som skulle gjøres. Men i det jeg satte den ene foten foran den andre måtte jeg spørre meg selv hvor viktig det var at jeg gjorde disse tingene akkurat da? Mannen var ute på et ærend, og kom hjem om en times tid. Ingen ville sulte i hjel om jeg ventet med å begynne på middagen til han var hjemme, i stede for å ha maten ferdig til han kom hjem. Og klærne kom ikke akkurat til å gå noe sted. Kunne de ikke bare få stå? Endelig hadde jeg muligheten til å kunne være med eldstejenta i leken, bare oss to! 

Hun fant frem dukkene sine, og vi skiftet klær på dem alle sammen, og la de i sengen. Det er ingen tvil om at det at vi har fått en baby i hus har preget storesøster. Hun steller og ordner med dukkene akkurat som hun ser vi gjør med lillesøster. 
Vi leste eventyr, og lagde "liksom mat" på lekekjøkkenet. Jeg ble servert både smørbrød og kaffe av ypperste klasse, og fikk beskjed om å blåse i tilfelle det var varmt. Det var så koselig! Utrolig nok sov lillesøster i flere timer i strekk, så vi kunne virkelig leve oss inn i leken.

Kvalitetstid med hver av barna er utrolig viktig, og det har både mannen og jeg snakket om allerede før lillesøster ble født. Nå skal det sies at det ikke alltid blir så lenge av gangen så lenge lillesøster er så liten, men jeg prøver å passe på å utnytte de mulighetene jeg har! Verdifull tid er det ingen tvil om at det er!

 

#mamma #mammablogg #barn #baby #lek

4 kommentarer

Victoria Larsen

03.08.2017 kl.18:18

Flott skrevet :-)

Victoria L. Hansen

03.08.2017 kl.18:24

Det hørtes kjempekoselig ut! Bra avgjørelse :)

Ariel C

04.08.2017 kl.14:34

So koselig!

Hverdagslykker

04.08.2017 kl.22:28

Ariel C: Det var det virkelig :)

Skriv en ny kommentar

Hverdagslykker

Hverdagslykker

24, Skedsmo

Hei! Jeg heter Kaja, er 24 år og kommer fra Skedsmo. Livet mitt handler om å skape en balanse mellom det å være i full jobb som miljøterapeut og barnevernspedagog, samboer/forlovet og mamma! Storesøster ble født i august 2015, og i juli 2017 kom lillesøster <3 Instagram: @hverdagslykker.blogg.no Lik meg på facebook: hverdagslykker.blogg.no

Kategorier

Arkiv

hits