3 uker til termin! Lov å være lei?

I dag er det faktisk tre uker til termin! Når jeg prater med folk får jeg stadig høre at "det kan jo skje når som helst nå!", men kan det egentlig det? Det sies jo at de aller fleste faktisk føder en uke over termin. I mitt hode er det da fort fire, kanskje fem (!) uker igjen til vi får se hvem som gjemmer seg i magen, og jeg må innrømme at det føles veldig lenge! Men har jeg egentlig "lov" til å være lei allerede? Det beste for babyen er jo å gå til termin. Jeg har jo i bunn og grunn også hatt et mønstersvangerskap. Riktignok firehundre-og-tretten kontroller og sykehusbesøk pga høyt blodtrykk, men ikke noe som har utviklet seg utover det. Ikke har jeg noen spesielle plager, ikke har jeg blitt ekstremt stor (enda) heller. Jeg bør jo være sjeleglad for at snuppa fremdeles har det trygt og godt inne i magen! Og selvfølgelig er jeg det! Men med storesøster på denne tiden var det jo over en uke siden hun ble født. Denne ventingen i slutten av svangerskapet har jeg rett og slett ikke vært med på. Jeg aner nesten ikke hva jeg skal bruke dagene til mens jeg venter!

Jeg gleder meg til jeg kjenner at fødselen virkelig er i gang, samtidig som jeg prøver å ha mange kvalitetsstunder med storesøster før oppmerksomheten naturlig nok må deles. Jeg veksler mellom et inderlig håp om at fødselen snart skal begynne, og at det er greit å gå gravid i en måned til, flere ganger om dagen. Jeg vet jo at det skjer når det skjer uansett, og jeg er overbevist om at jeg kommer til å bli satt i gang på overtid. Min største frykt! 

Så jeg må nok bare finne meg en hobby, og klare å nyte de siste ukene! Når jeg diskuterer med meg selv blir alltid konklusjonen at jeg strengt tatt ikke har lov til å være lei enda, selv om jeg innimellom tar meg selv i å være nettopp det. Det som er mest slitsomt er kanskje at jeg ikke tør å være andre steder enn hjemme nå den siste tida. Misforstå meg rett, med "hjemme" så mener jeg dagsturer hjemmefra. Det gjør jo kanskje ukene enda lengre, ettersom vi ofte har tilbragt helgene hos familie og venner tidligere. Selv om jeg virkelig føler på meg at vi har minst fire uker igjen til fødsel, så hadde det jo vært rimelig typisk om noe faktisk skulle skje om vi reiste bort en helg. Med så mye kontroller og fødselsplanlegging på Ahus, så har jeg virkelig ikke lyst til å ende opp med å føde et annet sted iom det bare er Ahus som kjenner til alt som oppstod sist.

Så da får jeg vel bare holde meg hjemme, og nyte dagene her! For det er virkelig luksus å være gravid, en helt fantastisk periode i livet, selv om akkurat dét kan bli litt glemt når magen er i veien og kroppen kjennes tung når det nærmer seg termin. 

 

#mamma #gravid #mammablogg #svangerskap

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hverdagslykker

Hverdagslykker

24, Skedsmo

Hei! Jeg heter Kaja, er 24 år og kommer fra Skedsmo. Livet mitt handler om å skape en balanse mellom det å være i full jobb som miljøterapeut og barnevernspedagog, samboer/forlovet og mamma! Storesøster ble født i august 2015, og i juli 2017 kom lillesøster <3 Instagram: @hverdagslykker.blogg.no Lik meg på facebook: hverdagslykker.blogg.no

Kategorier

Arkiv

hits