Magisk sjokoladekake!

Jeg er ingen konditor, men jeg er en utrolig god kakespiser! Det har gjort at jeg har funnet ut hva jeg liker og ikke liker, spesielt nr det kommer til sjokoladekake. En trr sjokoladekake er virkelig ikke godt! Derfor har jeg prvd meg litt frem, ftt noen tips her og der, og funnet den perfekte kombinasjon! Rett og slett en magisk sjokoladekake som aldri blir trr! 


 

Tidsklemma er ofte innom her, s jeg sverger stort sett til posekake, lat som jeg er. Men nr jeg kan f alle trrvarer blandet p forhnd, hvorfor ikke? N skulle det bakes til bde bursdag og 17.mai, og posekaken var intet unntak. Men du kan jo gjre s mye ekstra med den! 



For lage denne kaken trenger du en pose med Oboy-kake miks, to egg og nytral olje. Flg anvisningen p pakken nr du skal lage kaken. Her er det alts ikke noe spesielt. Men s kommer vi til glasuren!

Mens kaken str i ovnen lager du en tynn-tynn-tynn glasur av melis, kaffe og en ss kakao eller oboy. Den skal virkelig vre rennende. 



S fort kaken er ferdig stekt (og varm), stikker du mange hull i hele kaken:



Nr du er ferdig med prikke hull, heller du den flytende glasuren over kaken. Poenget er at glasuren skal renne ned i hullene, og gjre kaken saftig (kaken skal vre varm nr du gjr dette). Det du eventuelt fr igjen av glasur sparer du til glasuren du skal ha p kaken nr den er kald. Kaken kommer til se grusom ut p dette tidspunktet, men dette vil du dekke til etterp!



Nr kaken er nesten avkjlt lager du den andre glasuren, og til den trenger du:
200 gram smeltet smr
3 ss kaffe
1/2 plate kokesjokolade (en hel om du vil ha kraftigere smak)
500-700 gram melis
1 egg

Slik gjr du:
Smelt smret, og legg biter av sjokoladen i det varmet smret slik at den ogs smelter. Tilsett kaffe, og rr inn melis til passe konsistens. N vil glasuren bli tykk, og det ser ut som den har skilt seg. Men ikke fortvil! 

S fort du rrer inn egget n, s vil den bli bde blank og glatt!

Deretter brer du glasuren over kaken. N har du en nydelig og saftig kake, med glasur utenp og inni! 





Garantert en posekake som vil sl an! Her i huset er det en storfavoritt. Det som er s fint er at dersom du skulle steke den noen minutter for lenge, s holder den seg saftig likevel! Nam nam!

#kake #bake #17mai #vr #sommer #mat #kos #dessert #enkel #god #sjokoladekake #verdensbeste

10 kommentarer

Kaja Jeanette

16.05.2016 kl.21:11

Herregud s smart.. Det der skal jeg virkelig teste ut :)

Et annet lite tips er bytte ut oljen med meierismr, ikke akkurat sunt, men det gjr noe med smaken p kaken synes jeg :P

Hverdagslykker

16.05.2016 kl.21:14

Kaja Jeanette: Det vil jeg tro det gjr! :D nsker deg og dine en fin 17.maifeiring i morgen <3

Linda Taylor

16.05.2016 kl.21:17

Nam, den s god ut!

Ha en fin kveld <3

Hverdagslykker

17.05.2016 kl.08:15

Linda Taylor: Den var utrolig god! nsker deg en fin 17.mai! :)

lisarorvik

16.05.2016 kl.21:50

Dette s kjempe godt ut :)

Hverdagslykker

17.05.2016 kl.08:16

lisarorvik: Det er min favoritt ;) nsker deg en fin 17.mai! :)

http://hevhodet.blogg.no/

16.05.2016 kl.22:52

h det s godt ut ;)

Hverdagslykker

17.05.2016 kl.08:16

http://hevhodet.blogg.no/: Det er den virkelig! Ha en fin 17.mai :)

spisogspar

16.05.2016 kl.23:18

Den s kjempegod ut! Takk for tips :))

Hverdagslykker

17.05.2016 kl.08:17

spisogspar: Storfavoritt her i huset! Ha en fin 17.mai :)

Skriv en ny kommentar

Hverdagslykker

Hverdagslykker

24, Skedsmo

Hei! Jeg heter Kaja, er 24 r og kommer fra Skedsmo. Livet mitt handler om skape en balanse mellom det vre i full jobb som miljterapeut og barnevernspedagog, samboer/forlovet og mamma! Storesster ble fdt i august 2015, og i juli 2017 kom lillesster <3 Instagram: @hverdagslykker.blogg.no Lik meg p facebook: hverdagslykker.blogg.no

Kategorier

Arkiv

hits