Magisk sjokoladekake!

Jeg er ingen konditor, men jeg er en utrolig god kakespiser! Det har gjort at jeg har funnet ut hva jeg liker og ikke liker, spesielt når det kommer til sjokoladekake. En tørr sjokoladekake er virkelig ikke godt! Derfor har jeg prøvd meg litt frem, fått noen tips her og der, og funnet den perfekte kombinasjon! Rett og slett en magisk sjokoladekake som aldri blir tørr! 


 

Tidsklemma er ofte innom her, så jeg sverger stort sett til posekake, lat som jeg er. Men når jeg kan få alle tørrvarer blandet på forhånd, hvorfor ikke? Nå skulle det bakes til både bursdag og 17.mai, og posekaken var intet unntak. Men du kan jo gjøre så mye ekstra med den! 



For å lage denne kaken trenger du en pose med Oboy-kake miks, to egg og nøytral olje. Følg anvisningen på pakken når du skal lage kaken. Her er det altså ikke noe spesielt. Men så kommer vi til glasuren!

Mens kaken står i ovnen lager du en tynn-tynn-tynn glasur av melis, kaffe og en ss kakao eller oboy. Den skal virkelig være rennende. 



Så fort kaken er ferdig stekt (og varm), stikker du mange hull i hele kaken:



Når du er ferdig med å prikke hull, heller du den flytende glasuren over kaken. Poenget er at glasuren skal renne ned i hullene, og gjøre kaken saftig (kaken skal være varm når du gjør dette). Det du eventuelt får igjen av glasur sparer du til glasuren du skal ha på kaken når den er kald. Kaken kommer til å se grusom ut på dette tidspunktet, men dette vil du dekke til etterpå!



Når kaken er nesten avkjølt lager du den andre glasuren, og til den trenger du:
200 gram smeltet smør
3 ss kaffe
1/2 plate kokesjokolade (en hel om du vil ha kraftigere smak)
500-700 gram melis
1 egg

Slik gjør du:
Smelt smøret, og legg biter av sjokoladen i det varmet smøret slik at den også smelter. Tilsett kaffe, og rør inn melis til passe konsistens. Nå vil glasuren bli tykk, og det ser ut som den har skilt seg. Men ikke fortvil! 

Så fort du rører inn egget nå, så vil den bli både blank og glatt!

Deretter brer du glasuren over kaken. Nå har du en nydelig og saftig kake, med glasur utenpå og inni! 





Garantert en posekake som vil slå an! Her i huset er det en storfavoritt. Det som er så fint er at dersom du skulle steke den noen minutter for lenge, så holder den seg saftig likevel! Nam nam!

#kake #bake #17mai #vår #sommer #mat #kos #dessert #enkel #god #sjokoladekake #verdensbeste

10 kommentarer

Kaja Jeanette

16.05.2016 kl.21:11

Herregud så smart.. Det der skal jeg virkelig teste ut :)

Et annet lite tips er å bytte ut oljen med meierismør, ikke akkurat sunt, men det gjør noe med smaken på kaken synes jeg :P

Hverdagslykker

16.05.2016 kl.21:14

Kaja Jeanette: Det vil jeg tro det gjør! :D Ønsker deg og dine en fin 17.maifeiring i morgen <3

Linda Taylor

16.05.2016 kl.21:17

Nam, den så god ut!

Ha en fin kveld <3

Hverdagslykker

17.05.2016 kl.08:15

Linda Taylor: Den var utrolig god! Ønsker deg en fin 17.mai! :)

lisarorvik

16.05.2016 kl.21:50

Dette så kjempe godt ut :)

Hverdagslykker

17.05.2016 kl.08:16

lisarorvik: Det er min favoritt ;) Ønsker deg en fin 17.mai! :)

http://hevhodet.blogg.no/

16.05.2016 kl.22:52

Åh det så godt ut ;)

Hverdagslykker

17.05.2016 kl.08:16

http://hevhodet.blogg.no/: Det er den virkelig! Ha en fin 17.mai :)

spisogspar

16.05.2016 kl.23:18

Den så kjempegod ut! Takk for tips :))

Hverdagslykker

17.05.2016 kl.08:17

spisogspar: Storfavoritt her i huset! Ha en fin 17.mai :)

Skriv en ny kommentar

Hverdagslykker

Hverdagslykker

24, Skedsmo

Hei! Jeg heter Kaja, er 24 år og kommer fra Skedsmo. Livet mitt handler om å skape en balanse mellom det å være i full jobb som miljøterapeut og barnevernspedagog, samboer/forlovet og mamma! Storesøster ble født i august 2015, og i juli 2017 kom lillesøster <3 Instagram: @hverdagslykker.blogg.no Lik meg på facebook: hverdagslykker.blogg.no

Kategorier

Arkiv

hits