Hvor mange ganger må det sies!?

Har du noen gang vært på camping med telt, eller hatt et leketelt i hagen? Du satte opp teltet en perfekt ettermiddag, og nøt det fine sommerværet. Dagen etter hadde solen flyttet på seg, og du våknet ferdig kokt til frokost, eller måtte finne et nytt sted til leketeltet i hagen fordi varmen i teltet var uutholdelig. Å befinne seg inne i et telt som har døren stengt, når solen steker på utsiden av teltveggen, det er jammen varmt! Luften blir dårlig, ja det er nesten så oksygenet steker bort i sommervarmen! De fleste som har vært i telt mer enn en gang, husker på til neste gang å sette det opp i skyggen, for å slippe solsteik på teltet deler av døgnet.

Men hva med barnevognen? Senest i dag da jeg gikk på tur med frøkna, møtte jeg en fyr med det berømte teppet over vognen. Hele åpningen dekket, tilsynelatende for å skygge for sola, men det teppet gjør så utrolig mye mer enn å skygge! Når du legger et teppe foran åpningen, det spiller ingen rolle hva slags teppe det er, hull i eller ikke, så lager du et telt for barnet ditt. Et telt med døren stengt. Du stenger for luftsirkulasjon, du stenger varmen inne, og det kan skade barnet ditt. Når luft og varme ikke kommer ut, kommer heller ikke luft inn. Det vil si at CO2 som barnet puster ut, forblir i vognen og barnet puster det inn igjen. Dette gjelder selv om vognen står i skyggen. Kan vi leve på CO2? Nei, det kan vi ikke. Varmen og mangel på oksygen kan være svært skadelig for barnet. Det tar ikke lang tid før det er ufattelig varmt inne i barnevognen, og luften er oppbrukt. Så et teppe foran vognen "bare et lite stykke" skal du heller ikke gjøre. Det kan føre til besvimelse, hjerneskade og i værstefall døden pga varme og mangel på oksygen. 

"Men hva skal en gjøre da? Barnet skal ikke bli solbrent heller, og det er uaktuelt å ha det inne hele dagen." -tenker du. Og jeg er helt enig!

Solkrem er det første jeg vil si til deg da. Smør barnet med solfaktor, så tar det ingen skade av en liten tå som får en solstråle på seg i løpet av turen. Solhatt og solbriller er også gode investeringer. Du får også kjøpt parasoller til vognen, noe jeg virkelig vil anbefale! Den kan du justere etter hvor solen befinner seg akkurat der og da. Jeg vil også anbefale deg å tenke over solbeskyttelse på vognen før du kjøper vogn! Vi har Stokke Trailz, denne kan du snu setet på, både mot deg og fra deg når du er ute og triller. Er solen bak deg kan du vende barnet fremover, er solen foran deg kan du snu barnet mot deg. Du får også parasoll til denne.

Vi har også Stokke Scoot som har utrolig god solskjerming selv om setet er permanent vendt mot deg. 

Det finnes utrolig mange gode måter å skjerme barnet ditt på, men hvis du ikke har noen mulighet for noe av dette, så trill vognen baklengs dersom solen steker inn. For uansett hva du gjør, ikke dekk åpningen med et teppe! Ikke på sommeren, ikke på vinteren. Aldri. 


#mamma #mammablogg #baby #barnevogn #sommer #vår #sol #tur #trilletur #stokke #stokkebaby 

 

7 kommentarer

Kaja Jeanette

10.05.2016 kl.14:03

AMEN!!!!

Marlene

10.05.2016 kl.16:00

HELT ENIG! blir provosert når jeg ser folk som har teppe over vognen. Har vært så mange artikler osv om det, men tydeligvis er det noen som ikke bryr seg.

Eneste jeg ikke er enig med er bruk av faktor 50. Det er fyfy. Huden kan begynne å koke under fordi den blokkerer helt. Vært mye forskning om dette. 30 er godt nok for små og store. ;)

Hverdagslykker

10.05.2016 kl.16:19

Marlene: Kan godt hende huden koker om du soler deg med faktor 50, men en baby skal ikke ligge i solen. At man kan begynne å koke i skyggen lurer jeg på hvor står?

Marianne

10.05.2016 kl.19:47

Kan faktisk ikke forstå at enkelte ikke skjønner at man IKKE skal ha noen form for teppe foran vognen!! Det er så mye annet man kan gjøre for at barna skal unngå solen, og du nevner masse gode tips her! Selv har vi solbeskyttelse som man tar ut sammen med myggnettingen, det er bare en smal svart sak vi kan ta foran der solen kommer fra, så fester vi den på håndtaket slik at det kommer luft inn. Den er virkelig gull verdt, selvom det ser utrolig teit ut :P

Hverdagslykker

10.05.2016 kl.20:09

Marianne: Det hørtes veldig smart ut!

Anett

13.05.2016 kl.08:25

Veldig viktig det du skriver om her. Tror nok det blir en solparasoll på vognen vår også :)

Vurderer å kjøpe stokke crusi, den er vel ikke såå annerledes fra den vognen du har der. Er du fornøyd med din?

Hverdagslykker

13.05.2016 kl.09:07

Anett: Jeg er veldig fornøyd med begge vognene vi har fra Stokke! De fleste vognene fra Stokke har samme prinsipp, hjulene er stort sett det som varierer :) Merker stor forskjell på vognen vi har som er laget for alt slags terreng, kontra den vi har som er en "by vogn". By-vognen er fantastisk å trille på senter og asfalt, men er ikke så god å trille på tur som den andre :)

Skriv en ny kommentar

Hverdagslykker

Hverdagslykker

24, Skedsmo

Hei! Jeg heter Kaja, er 24 år og kommer fra Skedsmo. Livet mitt handler om å skape en balanse mellom det å være i full jobb som miljøterapeut og barnevernspedagog, samboer/forlovet og mamma! Storesøster ble født i august 2015, og i juli 2017 kom lillesøster <3 Instagram: @hverdagslykker.blogg.no Lik meg på facebook: hverdagslykker.blogg.no

Kategorier

Arkiv

hits