Jeg tok meg friheten til å lage iskaffe!

På fredag tok sambo seg en kald pils. Helt innafor spør du meg, vi vet jo tross alt ikke hvor mange slike sommerdager vi får i dette landet vårt før regnet og høsten er kommet for å bli! Men vi har jo denne avtalen vår om å være sunne hele uka, med unntak av kos på lørdager. En kald pils er vel ikke det man kan betrakte som et glass vann med isbiter, så derfor tok jeg revansj i dag! Jeg laget rett og slett en iskaffe. Det er utrolig godt å sitte med en duggfrisk iskaffe i sola på dager som dette. Jeg har hørt rykter om at været ikke har kommet for å bli ut sommeren, så jeg måtte bare benytte sjansen! 

Jeg skal være ærlig å si at jeg aldri har laget en skikkelig iskaffe selv før. De har blitt godt kjøpt. Men det var utrolig enkelt! Mye enklere enn jeg hadde trodd faktisk. Jeg laget en espresso, og satte den i fryseren i 10 minutter. Det er viktig at den avkjøles raskt slik at du slipper en bitter smak. Vi har en melkesteamer som steamer kald melk, så jeg brukte den. Hadde en håndfull isbiter i glasset, den nesten avkjølte kaffen og melken over. Ikke noe mer enn det! Og det ble utrolig friskt og godt! 

Jeg vil vel påstå at kaffe, isbiter og melk ikke er det verste en kan dytte i seg på en varm sommerdag, så denne drakk jeg med god samvittighet! Så får vi se om sambo kommer og krever en massasje etter å ha lest dette! 

 

#kaffe #islaffe #sol #sommer #forfriskende #drikke #mat #is #hverdagslykker #mamma #mammablogg  

8 kommentarer

Maha

09.05.2016 kl.15:07

Jeg har en sønn på snart 8 måneder. Jeg lurer på om du fortsatt ammer evtl hvor mange ganger? Og hva er spise rutine til dattera? Hvor mye skal de spise og hvor mye av melk skal de drikke???? Tusen takk :)

Hverdagslykker

09.05.2016 kl.20:37

Maha: Jeg ammer ikke lenger, da frøkna vår plutselig ikke var interessert i det mer. Nå får hun grøt til frokost (hun står opp tidlig, så frokost rundt 6). Brødskive rundt kl 9. Hun har en dupp stort sett rundt ti, da får hun en flaske mme. Middagsglass rundt 13-14 (hun spiser bare halve), grøt igjen kl 16-17 og en flaske melk før hun legger seg. Av og til våkner hun på natten, da får hun en liten flakse melk (har akkurat sluttet å amme på natten, så prøver å avvenne helt med melk og gi vann i stede). Virker hun sulten etter et måltid på dagen, får hun frukt. Helsestasjonen anbefalte oss 6 måltider pr dag, men det varierer sikkert!

Marianne

09.05.2016 kl.21:00

Nam! Nå fikk jeg skikkelig lyst på iskaffe! Kanskje jeg må lage i morgen :D for seint å drikke kaffe nå.. haha :(

Hverdagslykker

09.05.2016 kl.21:32

Marianne: Jeg må også vente til i morgen om jeg skal ha noe mer! Kan nesten ikke drikke kaffe etter kl tre haha :p

Maha

09.05.2016 kl.23:31

tusen takk for svar :)

Så det betyr hun får ikke noe morsmelk lenger? Men hvor lenge ammet du henne bare kun på natta? Og hvorfor gjør ikke du det fortsatt istedenfor vann?

Vet du hvor mye melk du fikk etter hun var 6 måneder? Eller hva er vanlig man pleier å få? Jeg sliter med at jeg har lite melk og vil ikke gi opp :( kan jeg si at jeg ammer hvis det kommer bare litt?

Full ammet du henne til 6 måneder?

Hvordan gir du brødskiver eller har hun tenner? Min har bare kun en..

Tusen takk igjen. det var informativ :)

Det ble en del spørsmål, der er fordi jeg sliter med det :( håper du har tid til å svare, klem :)

Hverdagslykker

10.05.2016 kl.07:48

Maha: Hun får ikke noe morsmelk lenger, kun erstatning. Ammet på natten til hun var 8 mnd, rundt 7 mnd fikk hun også pupp om dagen. Men plutselig en dag hadde hun ikke tid mer og det ble bare amming på natt og flaske på dagen. Hun vokser fint, derfor ble det anbefalt å prøve å avvenne mat på natten nå da hun bikket 8 mnd. En frisk baby trenger ikke mat på natten i den alderen.

Jeg fullammet til 6 mnd. Etter det fikk hun smaksprøver på annen mat, men jeg ammet så mye hun orket etter hver smaksprøve. Smaksprøvene ble større og større, og rundt 7 mnd fikk hun et fult måltid med grøt f.eks, og heller melk til neste måltid. Melken har blitt gradvis byttet ut med fast føde. Nå er hun 9 mnd, og det er anbefalt melk ca 3 ganger pr dag fra 8 mnd (her er det melk etter brødskive, til kvelden og en gang på natten).

Frøkna har ikke tenner, men hun tygger brødskiver med gommene :) Får små biter med leverpostei uten skorpe :)

Å amme litt er fremdeles amming :) Grunnen til at du har mindre melk kan være som hos meg, at babyen ikke har tid til å spise seg mett fordi den er nysgjerrig på ting rundt. Kanskje å sitte alene på et rom det dere ikke blir forstyrret kan hjelpe deg å få produksjonen opp om det er det du ønsker :)

Maha

10.05.2016 kl.11:49

tusen tusen takk for sVar. Det hjelper mye å høre andre sine erfaring også :)

Men jeg lurer på noe, er det ikke sånt at de små ikke skal få salt og sånn? (Det er jo salt i brød feks) eller tar jeg feil?

Ja det vil jeg absolutt å øke produksjonen, mener du at natt ammingen har mer å si?

Jeg vil amme gUtten mln så lenge som mulig. Har hørt andre ammer til barnet blir 1 -1,5 år.

Dessuten vet du kanskje hvor mye melk kan man få når barnet blir rundt 6/7 mnd?

Hverdagslykker

10.05.2016 kl.13:30

Maha: Det er riktig at spebarn ikke skal ha salt, sukker og melkeprodukter. Men det er så lite salt i et helt brød (ca 1 ts i hele brødet til sammen), så det er ingen fare. Når barnet spiser en halv skive om dagen er det svært lite salt som går inn. Men du skal ikke salte middagen til barnet, eller steke den i smør med salt f.eks. Anbefales kokt mat til små barn.

Det sies at nattamming er med på å opprettholde produksjonen, men når barna er over 3 mnd er kroppen i stand til å sove en hel natt, og min personlige mening er vel at de ihvertfall fra 6 mnd bør vennes av med mating på natten. Å være våken en eller flere ganger pr natt er en slitsom rutine både for barnet og forelderen når barnet begynner i barnehage, og det å venne av med å våkne på natten for å få mat og oppmerksomhet kan ta lang tid. Så dersom barnet vokser fint, ville jeg prøvd å venne av med mat på natten. Det er også uheldig for barnets tenner å spise etter tannpuss.

Mange som ammer til barna er både 1, 2 og enda eldre, det er opp til hver enkelt :) Men i den alderen er det vel bare for kosens del på morgen og/eller kveld.

Når barnet er 6 mnd ville jeg gitt smaksprøver av grøt, most frukt, moste grønnsaker osv før hver amming. La oss si at barnet ammes hver 3. time, da gis en skje grøt før barnet får amme så lenge det vil etterpå.Altså melk like ofte som før.

Når barnet er 7 mnd har det smakt på mye, og mengden fast føde har økt fra en skje til to skjeer, til en halv porsjon og så en hel. Når det kommer til amming kan du gi melk så ofte du vil, men gir du erstatning står det på pakken hvor mange ganger i døgnet barnet kan få flaske. Vi økte bare gradvis på med fast føde, og trappet ned på amming og melk. Målet er jo at barnet skal spise det vi spiser til slutt! :)

Skriv en ny kommentar

Hverdagslykker

Hverdagslykker

24, Skedsmo

Hei! Jeg heter Kaja, er 24 år og kommer fra Skedsmo. Livet mitt handler om å skape en balanse mellom det å være i full jobb som miljøterapeut og barnevernspedagog, samboer/forlovet og mamma! Storesøster ble født i august 2015, og i juli 2017 kom lillesøster <3 Instagram: @hverdagslykker.blogg.no Lik meg på facebook: hverdagslykker.blogg.no

Kategorier

Arkiv

hits