Ingen liten baby lenger!

Frøkna vår har blitt så stor så fort! Den drøyt to kg tunge babyen som ble født for 9 mnd siden, har mangedoblet vekten sin, og blitt betydelig lengre siden da. Og godt er det! Men det er ikke bare klærne som krymper i takt med at hun vokser, bilstolen har også blitt for liten! Den store stolen som hun druknet i til tross for puter både her og der, passer ikke lenger. Flaks for oss hadde babybanden -20% på bilstoler forrige uke, så da slo vi til! Vi leste litt tester, og fant stolen fra Maxi Cosi som den eneste med 4,5 av 5 tomler opp. Da ble det den, og nå er den montert i bilen og testet et par ganger. Nesten så den lille jenta vår ble enda større på bare noen minutter ved å gå fra den ene bilstolen til den andre! Stolen går fra 9 til 25 kg, så den håper vi på å ha en stund.

Mens jeg har sjansen, husk at barnet ditt skal sitte BAKOVERvendt i bilen til det er minst 4 år, helst 5! Det er Trygg Trafikk som anbefaler dette, da hodet til et barn er større proporsjonalt i forhold til kroppen frem til den alderen. Det vil si at en kollisjon der barnet sitter fremovervendt for tidlig, kan føre til at nakken knekker pga vekten av hodet som da blir kastet frem.
Når barnet sitter bakover derimot, vil hodet og nakken trykkes inn i seteryggen ved en eventuell kollisjon, og barnet får ikke sleng på samme måte. Jeg har sett alt for mange som lar små barn sitte fremover i bil så alt for tidlig, men det er absolutt ikke verdt det dersom ulykken er ute! Så husk dette; la barnet sitte bakover til det er minst 4 år!


#mamma #mammablogg #baby #stokke #stokkebaby #bil #bilstol #hverdagslykker
 

 

9 kommentarer

Marianne

02.05.2016 kl.13:54

Herlighet som tiden flyr! Kan ikke tro at det allerede er 9 mnd siden jeg leste at du hadde født! Kjempe smart å slå til på slike tilbud! Vi tenker å gjøre det samme dersom det dukker opp noe i nærmeste fremtid. Vi trenger heldigvis ikke å bytte helt enda, men greit å kjøpe i forkant dersom det kommer gode tilbud :-D

Hverdagslykker

02.05.2016 kl.14:09

Marianne: Veldig greit å slå til når det dukker opp et tilbud, ja! Bilstoler er dyre.. Og jeg er ikke fan av å kjøpe akkurat det brukt.. Man vet liksom ikke om de har vært i en ulykke eller blitt kastet i bakken. Med mindre man kjenner noen som selger så klart :)

Marianne

02.05.2016 kl.15:28

Ja, det er sant! Vi kjøper det også nytt, for man vet jo aldri! :-)

Maren

02.05.2016 kl.19:50

Hei :) Kjempe fint at du skriver om hvor viktig det er at barnet sitter bakovervendt så lenge som mulig! Jeg vet jo ikke hvordan det er i virkeligheten, men på bilde ser det ut som bilstolen er nær/inntil passasjersetet foran. Det skal det ikke være pga du da mister en del av effekten på sikkerheten om dere skulle være så uheldige å havne i en bilulykke.

Hverdagslykker

02.05.2016 kl.20:09

Maren: Hei! Denne modellen skal ha merket som du ser nederst på setet, kant i kant med begynnelsen på setekanten det står på (se sølvmarkeringen på stolen på bildet). Dette for å få festet stolen i karosseriet på bilen. Når man ikke har større bil, blir det sånn, og setet sitter bom fast. Vi har Skoda octavia som er en vanlig familiebil, så vil tro mange har samme greia. Om vi dytter bilstolen lenger inn på setet så det blir større mellomrom, blir ikke setet festet ordentlig, og da blir det farlig. Står i manualen på bilstolen at det kan festes i ryggen på setet foran også.

spisogspar

02.05.2016 kl.21:41

Så nydelig hun er <3 Ja tiden går så fort! Bare til å prøve å nyte baby tiden, plutselig er de store <3

Hverdagslykker

03.05.2016 kl.08:33

spisogspar: Det er helt sant! <3

Marlene

03.05.2016 kl.18:04

Er også veldig nøye med sikkerhet i bilen og kjøper alltid det beste til barna ;) Her har vi besafe izi plus til snart 3 åringen og han har stooor plass enda til beina og god støtte langs hele sidene, han på 5 har cybex pallas og det er et av de beste setene vi har hatt :D hadde britax two way og den var ikke noe bra. Lite støtte på sidene, gikk ikke ann å regulere i ligge/sovestilling noe som er et must på turer og generelt virket pinglete.

Er sant at sete skal stå i spenn med sete foran. Er farlig hvis det er snakk om et par cm. dette står det om på nettet =)

Hverdagslykker

03.05.2016 kl.19:43

Marlene: Hadde lyst på setet fra besafe jeg også! Har vært så fornøyd med den lille bilstolen derfra. Men til slutt endte vi opp med dette :)

Skriv en ny kommentar

Hverdagslykker

Hverdagslykker

24, Skedsmo

Hei! Jeg heter Kaja, er 24 år og kommer fra Skedsmo. Livet mitt handler om å skape en balanse mellom det å være i full jobb som miljøterapeut og barnevernspedagog, samboer/forlovet og mamma! Storesøster ble født i august 2015, og i juli 2017 kom lillesøster <3 Instagram: @hverdagslykker.blogg.no Lik meg på facebook: hverdagslykker.blogg.no

Kategorier

Arkiv

hits